GK & Current Affairs Quiz: February 09 and 10, 2019 - JobAlert

Post Top Ad

Wednesday, February 13, 2019

GK & Current Affairs Quiz: February 09 and 10, 2019


GK & Current Affairs Quiz: February 09 and 10, 2019


Q1. Which of the following cricket teams has clinched the 2019 Ranji Trophy?
(a).Vidharbha
(b).Saurashtra
(c).Bengal
(d).Railways

Ans: (a).Vidharbha

Q2.Which city is the venue of 9th Senior Women’s Hockey National Championship 2019?
(a).Balaghat
(b).Hisar
(c).Jaipur
(d).New Delhi

Ans: (b).Hisar


Q3. Who of the following Indian female cricketers has scored fastest T20I fifty?
(a).Harmanpreet Kaur
(b).Smriti Mandhana
(c).Ekta Bisht
(d).Nagarajan Niranjana

Ans: (b).Smriti Mandhana


Q4.The Robert Bosch Center for Data Science and Artificial Intelligence (RBC-DSAI) has established at which IIT?
(a).IIT Madras
(b).IIT Kanpur
(c).IIT Kharagpur
(d).IIt Bombay

Ans: (a).IIT Madras


Q5.What is the India’s rank at the 2019 US Chambers International IP Index?
(a).52nd
(b).14th
(c).36th
(d).43rd

Ans:  (c).36th


Q6. The India Heritage Walk Festival (IHWF-2019) has organized by Sahapedia in partnership with which international organization?
(a).ILO
(b).UNESCO
(c).UNICEF
(d)FAO

Ans: (b).UNESCO


Q7.What is the theme of the Asia LPG 2019 Summit?
(a).LPG-Safe for Life
(b).LPG-Energy for Life
(c).LPG-Spirit For Life
(d).LPG-Reliable For Life

Ans: (b).LPG-Energy for Life


Q8.Dard Aryan Tribe, which is in news recently, is from which state/UT?
(a).Arunachal Pradesh
(b).J&K
(c)Jharkhand
(d).Himachal Pradesh

Ans: (b).J&K


Q9.The circuit bench of the Calcutta High Court will be set up in which of the following districts of West Bengal?
(a).Malda
(b).Hooghly
(c).Darjeeling
(d)Jalpaiguri

Ans: (d)Jalpaiguri

Q10. Which warship of the Indian Navy participated in the multinational maritime exercise ‘Cutlass Express 2019’?
(a).INS Talwar
(b).INS Trishul
(c).INS Trikand
(d).INS Tarkash

Ans : (c).INS Trikand








No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Post Top Ad